Persoanele plinuțe au nevoie de un tratament mai indelungat pentru a scapa de kilogramele în plus care le afectează viata, astfel încât de multe ori recurg la pastilele de slăbitAcestea par a fi pilule-minune, ce promit că vor topi ca prin vis colaceii și aripioarele care le dau coșmaruri femeilor, de fiecare dată când trec prin fața unei oglinzi.

 

Cine poate lua pastilele de slăbit?         

     Folosirea medicamentelor de slăbit trebuie supravegheată de un medic specialist și este recomandată, în primul rând, persoanelor care au indicele de masă corporală peste 30 și nu prezintă complicații (diabet, boli cardiovasculare, epilepsie, glaucom ) și persoanelor care au indicele de masă corporală sub 27, dar prezintă unele complicații cronice, cum ar fi diabet sau hipertensiune arterială .

   

Riscurile pilulelor de slăbit

1. Dependență: în multe cazuri s-a observat apariția unei stări de dependentă față de aceste medicamente pentru slăbit, de aceea este obligatorie supravegherea unui medic specialist pe durata tratamentului;

2. Tolerantă: s-au înregistrat situații în care, după un număr de luni, șase, de obicei, ritmul scăderii în greutate se diminua și numarul de kilograme pierdute scadea de asemenea, situație în care medicii spun că organismul s-a obișnuit cu medicamentul;

3. Efectele adverse: ca orice medicament și produsele de slăbit au efecte adverse, în general tolerabile, deși unele pot fi neplacute: hipertensiune arterială, transpirație abundentă, constipație, insomnie, sete excesiva, dureri de cap și amețeli, senzația de gură uscată, anxietate.